nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laks med pestogrønsager

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

1 porre
125 g champignon
½ squash
½ spsk olivenolie
2 spsk rød pesto
8 cherrytomater

2 stk laksefilet eller laksekotelet
½ spsk flydende margarine

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

Porre, champignon og squash i skiver svitses 5 minutter i olivenolie. Pesto og halve cherrytomater tilsættes og svitses yderligere 2-3 minutter, hvorefter grønsagerne krydres med salt og peber.

Laksen steges på en pande i margarine i 3-4 minutter på hver side.

lks xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.777 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 36 g 22%
Kulhydrat 62 g 38%
Fedt 29 g 40%
Alkohol 0 g 0%

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Et åbent glas pesto kan ikke holde særlig længe i køleskabet. I stedet kan man gemme pestoen ved at fryse den i en isterning bakke.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk131.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.