nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laks med rodfrugter

350 g kartofler
½ rødløg
½ fennikel
1-2 gulerødder
½ spsk flydende margarine

½ dl kaffefløde
½ dl mælk
½ spsk majsstivelse

2 stk laksefilet uden skind og ben
2 tsk olivenolie

2 spsk klippet dild

Kartofler i små terninger, rødløg i både, fennikel i strimler og gulerødder i tynde skiver steges 20 min i margarine.

Fløde og mælk blandes, udrøres med majsstivelse, tilsættes og koges et øjeblik.

Laksen skæres i 2 cm terninger, steges 2-3 minutter i olivenolie, og blandes med rodfrugterne, hvorefter retten tilsmages med salt og peber.

Klippet dild drysses over ved servering.

lks xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.304 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 32 g 24%
Kulhydrat 47 g 34%
Fedt 26 g 42%
Alkohol 0 g 0%

I stedet for ½ fennikel kan anvendes 75 g persillerod eller pastinak udskåret i små terninger.

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.