nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fiskesuppe med hellefisk

250 g kartofler
1 gulerod
1 løg
1 stilk blegselleri
½ spsk flydende margarine

3 tomater
5 dl fiskebouillon
1 fed hvidløg
½ tsk timian
1 tsk citronsaft

250 g hellefisk
Tabasco efter smag

2 stk brød

Kartofler og gulerod i terninger, hakket løg og blegselleri i skiver svitses i margarine i en gryde.

Tomaterne skoldes, flås, skæres i mindre stykker, og tilsættes sammen med fiskebouillon, presset hvidløg, timian, citronsaft, salt og peber, hvorefter suppen koges i 5 minutter.

Fisken skæres i store terninger, tilsættes, og koges ved svag varme i 4-5 minutter, til fiskestykkerne netop er gennemkogte, hvorefter suppen smages til med et par dråber Tabasco.

Serveres med brød.

fsu xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.653 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 27 g 17%
Kulhydrat 72 g 47%
Fedt 25 g 36%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Med brød som tilbehør, er denne suppe tilstrækkelig fyldig til at udgøre et helt måltid.

Hellefisk hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk152.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.