nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laks med panering

400 g kartofler

¾ dl rasp
½ tsk estragon
2 spsk hakket persille
½ fed hvidløg
1 bg past. helæg
2 stk laksefilet uden skind og ben
½ spsk flydende margarine

1½ dl fiskebouillon
1 tsk citronsaft
¼ tsk sukker
½ tsk Dijon sennep
¾ dl kaffefløde
1 spsk majsstivelse
¼-½ tsk estragon

300 g icebergsalat
1 æble
125 g champignon
½ spsk flydende margarine

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Rasp blandes med estragon, persille, fint hakket hvidløg, salt og peber. Laksestykkerne vendes i æg og derefter i raspblandingen, hvorefter de steges i margarine i 3-4 minutter på hver side.

Fiskebouillon bringes i kog med citronsaft, sukker og sennep. Fløde udrørt med majsstivelse tilsættes, og sovsen koges et øjeblik inden den smages til med salt, peber og estragon.

Snittet icebergsalat, æble i tynde både og champignon i skiver svitses sammen i margarine 5-10 minutter.

lks xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.015 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 40 g 23%
Kulhydrat 75 g 42%
Fedt 28 g 35%
Alkohol 0 g 0%

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk156.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.