nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laks med græsk grønsagsblanding

400 g kartofler
1 squash
½ spsk olivenolie

2 tomater
1 tsk basilikum
1 fed hvidløg
6 sorte oliven
6 grønne oliven

2 stk laksefilet eller laksekotelet
½ spsk flydende margarine

100 g salattern

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles, hvorefter de skæres i terninger og svitses 7-8 minutter i olivenolie sammen med squash i terninger.

Tomater skoldes, flås, skæres i mindre stykker og tilsættes sammen med basilikum, presset hvidløg og oliven i skiver. Ingredienserne blandes, svitses sammen et par minutter inden de krydres med salt og peber.

Laksen steges på en pande i margarine i 3-4 minutter på hver side.

Salattern drysses over ved servering.

lks xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.700 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 44 g 27%
Kulhydrat 49 g 31%
Fedt 30 g 42%
Alkohol 0 g 0%

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk165.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.