nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laks med rød pesto

350 g små kartofler

2 stk laksefilet uden skind og ben
2 spsk rød pesto

150 g frossen hel spinat

125 g cherrytomater
12 halve valnødder
½ spsk flydende margarine

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles.

Laksen kommes i et smurt ovnfast fad og drysses med salt. Pesto fordeles ovenpå, hvorefter fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 15 minutter.

Spinaten optøs, trykkes fri for væde og hakkes groft.

Kartofler, spinat, halve cherrytomater og valnødder i kvarte kommes i en gryde og vendes i margarine et par minutter.

lks xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.486 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 32 g 22%
Kulhydrat 37 g 26%
Fedt 34 g 52%
Alkohol 0 g 0%

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Et åbent glas pesto kan ikke holde særlig længe i køleskabet. I stedet kan man gemme pestoen ved at fryse den i en isterning bakke.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g cherrytomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk166.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.