nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fisk med spinat og ostesovs

400 g små kartofler
2 tsk flydende margarine

300 g fisk

250 g frossen hel spinat

½ spsk margarine
1 spsk hvedemel
2 dl mælk
½ dl kaffefløde
2 spsk reven parmesan
1 knsp reven muskatnød

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles, hvorefter de skæres i skiver og brases i margarine ved god varme i 10 minutter. Skal vendes ofte og drysses med salt inden servering.

Spinaten optøs, trykkes fri for væde og hakkes groft, hvorefter den kommes i et smurt ovnfast fad. Fisken lægges ovenpå og drysses med salt og peber.

Margarine opvarmes i en gryde. Mel røres i og mælk tilsættes lidt ad gangen under piskning. Kaffefløde hældes i og sovsen koges i 5 minutter, hvorefter den tilsættes parmesan og smages til med salt, hvid peber og reven muskatnød.

Sovsen hældes i fadet som derefter stilles i ovnen ved 200° i 10-15 minutter.

fsk xfisk brasede kartofler
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.179 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 42 g 33%
Kulhydrat 48 g 38%
Fedt 17 g 29%
Alkohol 0 g 0%

Denne ret kan tilberedes med filet af torsk, sej, kuller og andre torskefisk. Også de forskellige mere eller mindre eksotiske fisk såsom pangasius, Alaska pollack, victoriafisk og hoki er velegnede.

Billedet viser retten tilberedt med torskefilet.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk170.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.