nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fisk med spegeskinke

400 g kartofler
2 tsk flydende margarine

3 forårsløg
2 gulerødder
½ squash
300 g fisk
2 tsk citronsaft
1 spsk rasp
1 spsk hakket persille
2 skiver spegeskinke

Kartoflerne skrælles, skæres i 1 cm terninger og brunes i margarine et par minutter ved god varme, inden de steges videre i 20-25 minutter til de er møre. Kartoflerne omrøres et par gange under stegningen og drysses med salt når de er færdige.

Forårsløg i skiver, groft reven gulerod og squash i tynde strimler blandes i bunden af et let smurt ovnfast fad. Fisken lægges ovenpå, drysses med salt og peber og dryppes med citronsaft inden rasp blandet med hakket persille fordeles over. En skive spegeskinke lægges over fisken, hvorefter fadet stilles i ovnen ved 200° i 10-15 minutter.

fsk xfisk råstegte kartofler
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.897 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 40 g 36%
Kulhydrat 52 g 47%
Fedt 9 g 17%
Alkohol 0 g 0%

Denne ret kan tilberedes med filet af torsk, sej, kuller og andre torskefisk. Også de forskellige mere eller mindre eksotiske fisk såsom pangasius, Alaska pollack, victoriafisk og hoki er velegnede.

Billedet viser retten tilberedt med torskefilet.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk171.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.