nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laks med stegte grønsager

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

2 stk laksefilet uden skind og ben
½ spsk olivenolie

1-1½ gulerod
½-1 porre
75 g broccoli
1 fed hvidløg
½ spsk olivenolie
½ dl fiskebouillon
1 spsk sojasauce
½ tsk majsstivelse
Tabasco efter smag
1 knsp ingefær

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

Laksen skæres i 2 cm terninger og steges 2-3 minutter i olivenolie i en sauterpande, hvorefter de tages op og drysses med salt og peber.

Gulerod og porre i tynde skiver, broccoli i små buketter og fint hakket hvidløg svitses så i 12-15 minutter i olivenolie. Grønsagerne krydres med salt og peber, hvorefter fiskebouillon udrørt med sojasauce, majsstivelse, Tabasco og ingefær hældes ved og koges op et øjeblik inden laksestykkerne lægges tilbage og varmes.

lks xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.451 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 34 g 24%
Kulhydrat 60 g 41%
Fedt 22 g 35%
Alkohol 0 g 0%

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Denne ret er velegnet til tilberedning i wok.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk177.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.