nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laks med kartofler og cherrytomater

250 g cherrytomater
1 tsk olivenolie

400 g små kartofler

1 spsk olivenolie
2½ spsk citronsaft
1 tsk reven skal af økologisk citron
1 tsk akaciehonning
1 spsk parmesan
½ tsk salt
1 knsp peber

2 stk laksefilet eller laksekotelet
½ spsk flydende margarine

1 spsk klippet purløg

Tomaterne halveres, kommes i et ovnfast fad, dryppes med olivenolie og drysses med salt, hvorefter fadet stilles i ovnen ved 200° i 25 minutter. Tages ud og afkøles nogle minutter.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles et øjeblik.

Olivenolie, citronsaft, citronskal, akaciehonning og parmesan røres sammen og krydres med salt og peber, hvorefter blandingen vendes med de ovnstegte cherrytomater og kogte kartofler.

Laksen steges på en pande i margarine i 3-4 minutter på hver side.

Klippet purløg drysses over ved servering.

lks xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.428 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 31 g 22%
Kulhydrat 48 g 33%
Fedt 29 g 45%
Alkohol 0 g 0%

Hakket persille kan anvendes i stedet for klippet purløg.

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk180.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.