nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laks med sennepskartofler og avocadosalat

400 g kartofler

1 dl syrnet fløde
1 tsk Dijon sennep
1 knsp timian

1 avocado
1/4 rødløg
10 cherrytomater
2 tsk olivenolie
1 tsk citronsaft

2 stk laksefilet eller laksekotelet
½ spsk flydende margarine

Kartoflerne skrælles, koges 15-20 minutter i vand med salt og afkøles, hvorefter de skæres i skiver.

Syrnet fløde røres med Dijon sennep, timian, salt og peber og vendes med kartoflerne.

Avocadoen deles, stenen fjernes, kødet skrabes ud og skæres i terninger. Blandes med hakket rødløg og cherrytomater i halve. Olivenolie røres med citronsaft, krydres med salt og peber, og vendes med salaten.

Laksen steges på en pande i margarine i 3-4 minutter på hver side.

lks xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.161 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 34 g 18%
Kulhydrat 56 g 30%
Fedt 43 g 52%
Alkohol 0 g 0%

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Avocadoens fedtindhold er medvirkende til, at fedtenergi procenten bliver forholdsvis høj. Til gengæld har avocado et højt indhold af mono-umættede fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk182.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.