nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fisk med karrygrønsager

½ løg
1 fed hvidløg
½ spsk olivenolie

1-2 gulerødder
½ squash
1 porre
1 knsp ingefær
1 tsk karry
½ dl tør vermouth
½ dl kaffefløde

300 g fisk

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

Hakket løg og hvidløg svitses nogle minutter i olivenolie.

Gulerødder i tynde stave, squash i halve skiver og porre i skiver tilsættes og svitses et øjeblik, hvorefter ingefær, karry, vermouth, kaffefløde, salt og peber tilsættes og koges 2-3 minutter.

Fisken udskæres i passende stykker, drysses med salt, lægges i sovsen og dampes under låg ved svag varme i 5-6 minutter.

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

fsk xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.242 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 38 g 29%
Kulhydrat 68 g 52%
Fedt 9 g 15%
Alkohol 3 g 4%

Denne ret kan tilberedes med filet af torsk, sej, kuller og andre torskefisk. Også de forskellige mere eller mindre eksotiske fisk såsom pangasius, Alaska pollack, victoriafisk og hoki er velegnede.

Billedet viser retten tilberedt med Alaska pollack.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk185.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.