nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laksefrikadeller

2 stk laksefilet uden skind og ben
½ tsk salt
1 bg past. æggeblommer
¾ dl kaffefløde
1 knsp cayennepeber

2 tsk flydende margarine

1 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
1 tsk salt
1 knsp peber
1 agurk

400 g kartofler

200 g frosne ærter

Laksefileten skæres i mindre stykker og kommes i foodprocessor sammen med salt, æggeblommer kaffefløde og cayennepeber og blendes til en ensartet fars.

Farsen stilles i køleskabet et par timer inden den formes til 2 frikadeller som steges i margarine 4-5 minutter på hver side ved middel varme.

Eddike og vand røres sammen sukker, salt og peber. Agurken snittes i meget tynde skiver på et rivejern, og trækker i marinaden i 1 time.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges 1-2 minutter.

lks xfisk agurkesalat
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.711 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 40 g 25%
Kulhydrat 58 g 36%
Fedt 28 g 39%
Alkohol 0 g 0%

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk186.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.