nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Andebryst med kartoffelgratin

½ dl hønsebouillon
100 g hytteost
½ spsk flydende margarine
1 lille løg
400 g kartofler
1 bg past. helæg

1 andebryst á 250/300 g
½-1 dl vand

1½ dl syrnet fløde
¼ tsk citronsaft
1 knsp sukker
40 g blegselleri
150 g (rødt) æble
75 g grønne druer
12 halve valnødder

Bouillon tilberedes og stilles til afkøling. Hytteosten blandes med margarine, hakket løg, salt og peber og lægges lagvis med kartofler i tynde skiver i et smurt ovnfast fad. Fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 45 minutter. Æg piskes med den kolde bouillon. Folien tages af fadet, æggemassen hældes over, og fadet står i ovnen yderligere 30 minutter.

Andebrystet snittes på kryds og tværs på skindsiden med en skarp kniv og gnides med salt og peber, hvorefter det lægges med skindsiden opad i en lille ovnfast fad. Vand hældes i fadet, som derefter stilles i ovnen ved 200° i 25-30 minutter. Andebrystet dækkes med folie og hviler 10-15 minutter, inden det skæres i tynde skiver og serveres.

Syrnet fløde smages til med citronsaft og sukker. Æbler med skræl i små terninger, blegselleri i meget tynde skiver, halverede og udstenede druer og groft hakkede valnødder blandes med syrnet fløde og trækker 30 minutter inden servering.

and xfjerkrae waldorfsalat
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.015 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 47 g 26%
Kulhydrat 62 g 35%
Fedt 31 g 39%
Alkohol 0 g 0%

Kontrollér at andebrystet er gennemstegt ved at prikke i det med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer115.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.