nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kyllingeoverlår med tomat og oliven

2½ dl yoghurt naturel
¼ agurk
½ fed hvidløg
½ tsk sukker
¼ tsk salt

2-4 kyllingeoverlår
½ tsk paprika
½-1 dl vand

400 g kartofler
2 tsk olivenolie

2 tomater
1 skalotteløg
10 oliven med rød peber
1-2 spsk klippet purløg
1 spsk tomatkoncentrat
½ dl vand
1 tsk citronsaft

Yoghurt naturel afdryppes i et kaffefilter i et par timer. Agurken rives groft, væden knuges fra i hånden, og den revne agurk blandes med yoghurten i en skål. Presset hvidløg, sukker og salt tilsættes og tzatzikien trækker mindst 30 minutter.

Overlårene lægges i et ovnfast fad og drysses med salt, peber og paprika. Vand kommes i bunden af fadet og overlårene steges i ovnen ved 200° i 60 minutter.

Kartofler med skræl vaskes grundigt og skæres i både som vendes i olivenolie i en skål. Kartoflerne fordeles så i et smurt ovnfast fad med skrællen nedad og drysses med salt, hvorefter fadet stilles i ovnen ved 200° i 45 minutter.

Tomater i skiver anrettes på et fad og drysses med hakket skalotteløg, purløg og halve oliven. Overhældes med dressing blandet af tomatkoncentrat, vand og citronsaft, tilsmagt med salt og peber.

ovr xfjerkrae ovnstegte kartoffelsnitter tzatziki
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.685 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 44 g 28%
Kulhydrat 52 g 335%
Fedt 28 g 39%
Alkohol 0 g 0%

I stedet for at afdryppe 2½ dl yoghurt naturel kan tzatzikien tilberedes med 1¼ - 1½ dl græsk yoghurt 2%.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer118.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.