nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kyllingefilet med grønsager

400 g kartofler

2 gulerødder
100 g broccoli
1 spsk vand
1 tsk olivenolie
100 g squash

2 stk kyllingefilet
2 tsk flydende margarine

1 dl hønsebouillon
2 tsk flydende margarine
2 tsk hvedemel
½ bg past. æggeblommer
½ spsk kaffefløde
½ dl hvidvin

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Gulerødder i skiver og broccoli i meget små buketter dampes i vand under låg i 10 minutter, hvorefter låget tages af, så eventuelt resterende vand kan fordampe. Olivenolie og squash i halve skiver kommes så i gryden og grønsagerne svitses i 5 minutter inden de drysses med salt.

Kyllingefileterne steges 7-8 minutter på hver side og krydres med salt og peber.

Bouillon bringes i kog, varmen dæmpes og sammenrørt margarine og mel tilsættes, hvorefter sovsen koges 3-4 minutter inden der røres i den. Gryden tages så af komfuret. Æggeblommer røres med fløde, lidt sovs tilsættes og blandingen kommes i gryden. Hvidvin tilsættes og sovsen smages til med salt og hvid peber.

fil xfjerkrae hvidvinssovs
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.429 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 36 g 25%
Kulhydrat 53 g 37%
Fedt 23 g 35%
Alkohol 2 g 3%

Kontrollér at kyllingefileterne er gennemstegte ved at prikke i dem med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer119.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.