nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kyllingefilet med svesker og tomater

75 g tørrede svesker
½ dl tør vermouth

400 g kartofler

2 stk kyllingefilet
2 tsk olivenolie

½ løg
4 tomater
½ dl hønsebouillon
¼ dl vand
1 spsk majsstivelse

200 g frosne ærter

Sveskerne udblødes i vermouth i nogle timer.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Kyllingefileterne brunes i olivenolie i en gryde, krydres med salt og peber og tages op.

Hakket løg kommes i gryden og svitses. Tomater skoldes, flås, skæres i både og tilsættes sammen med svesker og vermouth. Koges nogle minutter inden bouillon hældes i gryden. Kyllingefileterne lægges så ned i sovsen og retten koges under låg ved svag varme i 12-15 minutter. Kyllingefileterne vendes når halvdelen af tiden er gået. Kyllingefileterne tages så op, vand udrørt med majsstivelse tilsættes, og sovsen koges op et øjeblik.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges 1-2 minutter.

fil xfjerkrae
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.638 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 37 g 24%
Kulhydrat 81 g 52%
Fedt 14 g 20%
Alkohol 3 g 4%

Kontrollér at kyllingefileterne er gennemstegte ved at prikke i dem med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer122.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.