nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kyllingeoverlår med persillesovs

2-4 kyllingeoverlår
½ spsk citronsaft

400 g kartofler
2 tsk olivenolie

1-2 gulerødder
¾ dl frosne ærter
½ dåse majs á 160 g netto

½ spsk flydende margarine
1 spsk hvedemel
2½ dl mælk
2 spsk hakket persille

Overlårene lægges i et ovnfast fad, pensles med citronsaft og drysses med salt, peber. Vand kommes i bunden af fadet og overlårene steges i ovnen ved 200° i 60 minutter.

Kartofler med skræl vaskes grundigt og skæres i både som vendes i olivenolie i en skål. Kartoflerne fordeles så i et smurt ovnfast fad med skrællen nedad og drysses med salt, hvorefter fadet stilles i ovnen ved 200° i 45 minutter.

Gulerødder i små terninger koges 3 minutter i vand med salt. Frosne ærter tilsættes og koges et øjeblik inden majs hældes i gryden og varmes.

Margarinen opvarmes i en gryde. Mel røres i og mælken tilsættes lidt ad gangen under piskning. Sovsen koges i 5 minutter når mælken er tilsat, hvorefter den smages til med salt og hvid peber og tilsættes hakket persille.

ovr xfjerkrae ovnstegte kartoffelsnitter
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.776 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 45 g 27%
Kulhydrat 59 g 36%
Fedt 27 g 37%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer136.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.