nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kyllingefilet med appelsingrønsager

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

2 stk kyllingefilet
1 tsk olivenolie
2 dl appelsinjuice
1 tsk kyllingefond
1 porre
1-2 gulerødder
½ dl vand
1 spsk majsstivelse
½-1 tsk akaciehonning

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

Kyllingefileterne brunes i olivenolie, appelsinjuice hældes ved og bouillon terningen smuldres deri. Koges ved svag varme 5-6 minutter, hvorefter kyllingefileterne vendes. Samtidig tilsættes porre i tynde skiver og gulerod i strimler og koges yderligere 5-6 minutter.

Kyllingefileterne tages så op og vand udrørt med majsstivelse tilsættes og gives et kort opkog, inden sovsen tilsmages med honning.

fil xfjerkrae
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.257 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 33 g 25%
Kulhydrat 76 g 57%
Fedt 11 g 18%
Alkohol 0 g 0%

Kontrollér at kyllingefileterne er gennemstegte ved at prikke i dem med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer140.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.