nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Burritos med kylling og ris

¾ dl ris
1½ dl hønsebouillon

½ grøn peberfrugt
½ løg
1 tsk olivenolie
½ dåse hakkede tomater
½ dl hønsebouillon
1 fed hvidløg
½-1 chili

1 stk kyllingefilet
2 tsk olivenolie

6 sorte oliven
75 g reven emmentaler
4 små tortillaer

Grøn salat

Risene drysses i kogende hønsebouillon, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

Grøn peberfrugt i små terninger og fint hakket løg svitses 5 minutter i olivenolie. Dåsetomater, hønsebouillon, presset hvidløg, salt og peber tilsættes og sovsen koges 15 minutter, hvorefter den tilsættes fint hakket chili.

Kyllingefilet steges i margarine 7-8 minutter på hver side, krydres med salt og peber og skæres i 1 cm terninger.

Kylling, ris, oliven i skiver og lidt emmentaler røres i sovsen. Fyldet fordeles på de fire tortillaer, som derefter rulles sammen og stilles i et smurt ovnfast fad med åbningen nedad. Den resterende emmentaler fordeles over, og fadet stilles i ovnen ved 175° i 15 minutter.

Serveres med grøn salat.

fil xfjerkrae
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.330 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 37 g 19%
Kulhydrat 90 g 46%
Fedt 31 g 35%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer grøn salat bestående af i alt 100 g icebergsalat, 1 tomat, ½ dåse majs á 160 g netto og 50 g 5% dressing.

Sovsen kan tilsmages med Tabasco i stedet for hakket chili.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hakkede tomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer141.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.