nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Andebryst med appelsinsovs

300 g rødkål
1 spsk flydende margarine
1 spsk rødvinseddike
¾ dl ribssaft
75 g æble
½ spsk sukker

1 andebryst á 250/300 g
½-1 dl vand

400 g små kartofler
2 spsk sukker
1 spsk flydende margarine

1½ dl hønsebouillon
¾ dl appelsinsaft
1 tsk akaciehonning
¼ dl vand
1 spsk majsstivelse
1 knsp ingefær
1-1½ tsk sojasauce

Margarine varmes i en gryde. Snittet rødkål og eddike tilsættes, og kålen koges ved svag varme under hyppig omrøring i 15 minutter. Æble skrælles, skæres i tynde både, og kommes i gryden sammen med ribssaft og sukker. Kålen koges yderligere 45 minutter, hvorunder den omrøres grundigt et par gange. Tilsmages med salt og sukker når kålen er færdigkogt.

Andebrystet snittes på kryds og tværs på skindsiden med en skarp kniv og gnides med salt og peber, hvorefter det lægges med skindsiden opad i en lille ovnfast fad. Vand hældes i fadet, som derefter stilles i ovnen ved 200° i 25-30 minutter. Andebrystet dækkes med folie og hviler 10-15 minutter, inden det skæres i tynde skiver og serveres.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles. Sukkeret smeltes i en gryde ved svag varme. Margarinen røres i når sukkeret er smeltet. Kartoflerne kommes i koldt vand et øjeblik, vandet hældes fra, hvorefter kartoflerne kommes i gryden, og røres rundt til de er jævnt brunede.

Bouillon koges sammen med appelsinsaft. Honning og vand udrørt med majsstivelse tilsættes, ingefær piskes i, og sovsen koges et par minutter inden den smages til med salt, peber og sojasauce.

and xfjerkrae brunede kartofler appelsinsovs kogt rødkål
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.087 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 38 g 21%
Kulhydrat 98 g 54%
Fedt 20 g 25%
Alkohol 0 g 0%

Kontrollér at andebrystet er gennemstegt ved at prikke i det med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer145.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.