nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Andebryst med aubergine-squash fad

2 dl yoghurt naturel

1 aubergine
1 squash
½ spsk olivenolie
1 løg

2 skiver franskbrød
½ dåse hakkede tomater
¼ tsk paprika
¼ tsk spidskommen
¼ tsk merian

1 bg past. helæg
50 g reven emmentaler

1 andebryst á 250/300 g
½-1 dl vand

2 stk brød

Yoghurt naturel afdryppes i et kaffefilter i et par timer.

Aubergine og squash skæres i skiver, drysses med salt og trækker i 15 minutter. Skiverne aftørres, svitses 5 minutter i olivenolie sammen med løg i halve skiver, og kommes i et smurt ovnfast fad.

Franskbrødsskiverne smuldres, blandes med dåsetomater og krydderier og koges 5 minutter til brødet har jævnet sovsen. Smages til med salt og peber og hældes i fadet over grønsagerne.

Den afdryppede yoghurt piskes sammen med æg og reven emmentaler og fordeles øverst i fadet, som derefter stilles i ovnen ved 200° i 40 minutter.

Andebrystet snittes på kryds og tværs på skindsiden med en skarp kniv og gnides med salt og peber, hvorefter det lægges med skindsiden opad i en lille ovnfast fad. Vand hældes i fadet, som derefter stilles i ovnen ved 200° i 25-30 minutter. Andebrystet dækkes med folie og hviler 10-15 minutter, inden det skæres i tynde skiver og serveres.

and xfjerkrae aubergine-squash fad
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.685 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 57 g 36%
Kulhydrat 44 g 28%
Fedt 25 g 36%
Alkohol 0 g 0%

Kontrollér at andebrystet er gennemstegt ved at prikke i det med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hakkede tomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer146.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.