nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Græsk kyllingefilet

40 g salattern
5 grønne oliven
1 fed hvidløg
1 tsk basilikum
½ spsk olivenolie
2 stk kyllingefilet

1 squash
1/2 dåse hakkede tomater
1 tsk olivenolie

2½ dl yoghurt naturel
¼ agurk
½ fed hvidløg
½ tsk sukker
¼ tsk salt

400 g kartofler
1 tsk flydende margarine
1 tsk olivenolie
¼ tsk oregano

Salattern, oliven og hvidløg hakkes fint og blandes med basilikum og olivenolie. En lomme skæres i kyllingefileterne, fyldes kommes i, og der lukkes med en kødnål.

Squash skæres i tynde skiver og lægges i et ovnfast fad. Dåsetomater hældes over. Kyllingefileterne lægges på grønsagerne, pensles med olivenolie og drysses med salt og peber, hvorefter fadet stilles i ovnen ved 175° i 35-40 minutter.

Yoghurt naturel afdryppes i et kaffefilter i et par timer. Agurken rives groft, væden knuges fra i hånden, og den revne agurk blandes med yoghurten i en skål. Presset hvidløg, sukker og salt tilsættes og tzatzikien trækker mindst 30 minutter.

Kartoflerne skrælles, koges 15-20 minutter i vand med salt og afkøles, hvorefter de skæres i kvarte og svitses på alle sider et par minutter ved god varme i margarine og olivenolie. Drysses med salt og oregano når de er færdige.

fil xfjerkrae tzatziki kartoffeltern
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.559 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 42 g 28%
Kulhydrat 53 g 36%
Fedt 25 g 36%
Alkohol 0 g 0%

Kontrollér at kyllingefileterne er gennemstegte ved at prikke i dem med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

I stedet for at afdryppe 2½ dl yoghurt naturel kan tzatzikien tilberedes med 1¼ - 1½ dl græsk yoghurt 2%.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hakkede tomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer147.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.