nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Andebryst med portvinssovs

1 andebryst á 250/300 g
½ dl vand

15-20 tørrede svesker
1½ dl vand
1 spsk sukker
½-1 rødløg
½ spsk flydende margarine
1 æble
1 knsp timian
1 tsk citronsaft
½ dl kaffefløde

400 g kartofler

2 dl hønsebouillon
1 spsk hvid portvin
¼ dl vand
1 spsk majsstivelse

Andebrystet snittes på kryds og tværs på skindsiden med en skarp kniv og gnides med salt og peber, hvorefter det lægges med skindsiden opad i en lille ovnfast fad. Vand hældes i fadet, som derefter stilles i ovnen ved 200° i 25-30 minutter. Andebrystet dækkes med folie og hviler 10-15 minutter, inden det skæres i tynde skiver og serveres.

Sveskerne halveres og koges 10 minutter i vand med sukker. Løg i halve skiver svitses 5 minutter i margarine. Skrællet æble i tynde både, de kogte svesker, timian, citronsaft og 2 spsk kogevand fra sveskerne tilsættes og koges sammen i 5 minutter inden fløde hældes ved og koges med et øjeblik.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Bouillon bringes i kog, portvin og vand udrørt med majsstivelse tilsættes og sovsen koges et øjeblik. Tilsættes kulør og smages til med salt og peber.

and xfjerkrae sveske-æble kompot
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.683 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 37 g 24%
Kulhydrat 88 g 56%
Fedt 13 g 19%
Alkohol 1 g 1%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer149.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.