nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kyllingefilet med bulgursalat

1 dl bulgur
1½ dl vand
1 knsp salt
½ rødløg
½ grøn peberfrugt
125 g cherrytomater
¼ squash

2 tsk citronsaft
1 spsk olivenolie
1 spsk tomatpuré
½ fed hvidløg
½ tsk paprika
2 spsk hakket persille

2 stk kyllingefilet
½ spsk flydende margarine

1 avocado
1 tsk citronsaft
1 knsp paprika
Tabasco efter smag

Bulgur skylles godt, kommes i kogende vand med salt og koges 10 minutter ved svag varme. Hakket rødløg, peberfrugt i små terninger, cherrytomater i halve og squash i tynde kvarte skiver blandes med den kogte bulgur.

Citronsaft røres med olivenolie, tomatpuré, presset hvidløg, paprika og hakket persille og vendes med de øvrige ingredienser, hvorefter bulgursalaten tilsmages med salt og peber.

Kyllingefileterne steges 7-8 minutter på hver side og krydres med salt og peber.

Avocado deles, stenen fjernes, kødet tages ud med en ske og moses med en gaffel, hvorefter det røres med citronsaft, paprika, salt og nogle dråber Tabasco.

fil xfjerkrae
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.709 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 30 g 19%
Kulhydrat 52 g 32%
Fedt 35 g 49%
Alkohol 0 g 0%

Avocadoens fedtindhold er medvirkende til, at fedtenergi procenten bliver forholdsvis høj. Til gengæld har avocado et højt indhold af mono-umættede fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Kontrollér at kyllingefileterne er gennemstegte ved at prikke i dem med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g cherrytomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer152.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.