nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Wrap med kylling og bacon

400 g kartofler
2 tsk olivenolie

1 stk kyllingefilet
4 skiver bacon

4 tortillaer
50 g icebergsalat
1 tomat
4 spsk syrnet fløde
½-1 tsk karry

1 avocado
2 spsk syrnet fløde
¼ tsk citronsaft

1 dåse majs á 160 g netto

Kartofler med skræl vaskes grundigt og skæres i både som vendes i olivenolie i en skål. Kartoflerne fordeles så i et smurt ovnfast fad med skrællen nedad og drysses med salt, hvorefter fadet stilles i ovnen ved 200° i 45 minutter.

Kyllingefileterne steges 7-8 minutter på hver side, krydres med salt og peber og skæres i 1-2 cm terninger. Baconskiverne steges på en pande ved god varme 4-5 minutter på hver side til de er sprøde, hvorefter de lægges til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.

Snittet salat, tomat i halve skiver, kyllingetern og bacon brækket i mindre stykker fordeles på tortillaerne, syrnet fløde rørt med karry kommes over og tortillaerne rulles sammen om fyldet og lægges i et ovnfast fad. Fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 10 minutter.

Avocado deles, stenen fjernes, kødet tages ud med en ske og moses med en gaffel, hvorefter det røres med syrnet fløde og tilsmages med et par dråber citronsaft og lidt salt.

Majs kommes i kogende vand og varmes et øjeblik.

fil xfjerkrae ovnstegte kartoffelsnitter
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.871 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 34 g 15%
Kulhydrat 107 g 47%
Fedt 39 g 38%
Alkohol 0 g 0%

Avocadoens fedtindhold er medvirkende til, at fedtenergi procenten bliver forholdsvis høj. Til gengæld har avocado et højt indhold af mono-umættede fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Kontrollér at kyllingefileten er gennemstegt ved at prikke i den med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer153.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.