nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kyllingefilet med middelhavsgrønsager

400 g kartofler

½ løg
½ hvidløg
½ spsk olivenolie
¼ aubergine
½ grøn peberfrugt
2 tomater
½ squash
¼ tsk basilikum
¼ tsk oregano
1 knsp timian

2 stk kyllingefilet
½ spsk flydende margarine

½ løg
½ spsk olivenolie
1½ dl hønsebouillon
1 dl tør vermouth
1 spsk majsstivelse
1 bg past. æggeblommer

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Hakket løg og hvidløg svitses 5 minutter i olivenolie i en gryde. Aubergine i terninger tilsættes og svitses et par minutter inden peberfrugt i terninger kommes i gryden og koges under låg ved svag varme i 10 minutter. Tomaterne skoldes, flås, udskæres i mindre stykker og tilsættes sammen med squash i kvarte skiver, basilikum, oregano, timian, salt og peber, hvorefter grønsagerne koges yderligere 15 minutter under låg.

Kyllingefileterne steges 7-8 minutter på hver side og krydres med salt og peber.

Fint hakket løg svitses 10 minutter i olivenolie i en gryde. Bouillon og vermouth udrørt med majsstivelse tilsættes og koges et par minutter. Gryden tages af komfuret og sovsen sies, hvorefter lidt sovs røres sammen med æggeblommerne, som så piskes i sovsen.

fil xfjer middelhavsgrønsager vermouthsovs
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.824 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 35 g 22%
Kulhydrat 60 g 36%
Fedt 26 g 35%
Alkohol 7 g 7%

Kontrollér at kyllingefileterne er gennemstegte ved at prikke i dem med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer155.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.