nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Salat med avocado, bacon og danablu

1 avocado
200 g icebergsalat
3-4 skiver rødløg
6-8 soltørrede tomater

2 spsk olivenolie
2 tsk hvidvinseddike

3 skiver bacon
50 g danablu

2 stk brød

Avocado deles, stenen fjernes, kødet tages ud med en ske, skæres i terninger og blandes i en skål med snittet salat, rødløg i tynde halve skiver, og soltørrede tomater i strimler.

Olivenolie og eddike røres sammen, smages til med salt og peber, og blandes med salaten.

Baconskiverne steges på en pande ved god varme 4-5 minutter på hver side til de er sprøde, hvorefter de lægges til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.

Baconskiverne brækkes i mindre stykker og drysses over salaten sammen med smuldret danablu.

Serveres med brød.

div xforret
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.034 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 20 g 11%
Kulhydrat 59 g 33%
Fedt 44 g 56%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Avocadoens fedtindhold er medvirkende til, at fedtenergi procenten bliver forholdsvis høj. Til gengæld har avocado et højt indhold af mono-umættede fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/forret/for132.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.