nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Aubergine med skinke og rejer

1 lille aubergine

1 spsk olivenolie
½ fed hvidløg
50 g skinketern
50 g rejer

½ løg
1 tsk olivenolie
½ spsk hvedemel
1 dl mælk
25 g reven emmentaler

2 stk brød

Aubergine skæres i skiver, som drysses med salt og trækker i 15-20 minutter.

Skiverne aftørres og steges i olivenolie med presset hvidløg 5 minutter på hver side, hvorefter de lægges taglagt i et let smurt ovnfast fad. Skinketern og rejer fordeles ovenpå.

Løg i halve skiver svitses 5 minutter i olivenolie, mel drysses over og mælken tilsættes lidt efter lidt under kraftig omrøring. Sovsen koges nogle minutter inden den hældes i fadet, som derefter drysses med emmentaler og stilles i ovnen ved 225° i 20 minutter.

Serveres med brød

ovn xforret
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.769 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 21 g 21%
Kulhydrat 45 g 43%
Fedt 17 g 36%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/forret/for163.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.