nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kalvesylte

500 g kalvebov

1 tsk salt
½ løg
1 tsk kalvefond
1 laurbærblad
3 peberkorn
1 stilk persille
¼ tsk timian
1 knsp allehånde
2 hele nelliker

3 dl kogevand
4 blade husblas

4½ skive rugbrød
180 g syltede rødbeder
6 spsk taffel sennep

Kødet kommes i en gryde der passer i størrelsen. Vand tilsættes så det dækker, hvorefter det bringes i kog og skummes.

Salt, løg i skiver, kalvefond, laurbærblad, peberkorn, persille og krydderier tilsættes, hvorefter kødet koges ved svag varme i 2 timer.

Kødet tages op, afkøles, skæres i meget små terninger og kommes i en 0,9 liters engangs aluform. Kogevandet filtreres gennem et kaffefilter og 3 dl tages fra.

Husblas udblødes 5 minutter i koldt vand, tages op, afdryppes og smeltes i kogevandet, som derefter hældes over kødet i formen. Låg lægges på og sylten stilles i køleskabet til den næste dag.

Serveres med rugbrød, syltede rødbeder og sennep.

tra xfrokost
Klik for større billede
Energi pr. person: 968 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 21 g 37%
Kulhydrat 23 g 40%
Fedt 6 g 23%
Alkohol 0 g 0%

Opskriften giver 6 portioner.

Energiberegningen er for rugbrød uden fedtstof.

Vær opmærksom på, at tilberedningen af denne ret skal påbegyndes dagen før.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/frokost/frok105.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.