nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Leverpostej

300 g hakket lever
100 g hakket svinespæk
100 g kogte kartofler
2 dl mælk
2 bg past. helæg
1 spsk revet løg
2 tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk stødt allehånde
¼ tsk stødt nellike

2 skiver bacon
50 g champignon
¾ skive rugbrød
30 g syltede rødbeder

Lever røres med spæk, godt moste kartofler, mælk, æg, revet løg, salt, peber, allehånde og nellike, hvorefter blandingen fordeles i tre smurte 0,5 liters engangs aluforme.

Formene stilles i et stort ovnfast fad med 1-2 cm koldt vand i bunden og bages ovnen ved 175° i 1 time.

Baconskiverne steges på en pande ved god varme 4-5 minutter på hver side til de er sprøde, hvorefter de lægges til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Champignon skæres i kvarter og svitses på en tør pande.

Leverpostejen serveres med rugbrød, baconskiver, champignon og syltede rødbeder.

tra xfrokost
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.310 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 16 g 21%
Kulhydrat 27 g 35%
Fedt 15 g 44%
Alkohol 0 g 0%

Opskriften giver 12 portioner.

Bemærk at det angivne tilbehør kun er for en enkelt portion.

Energiberegningen er for rugbrød uden fedtstof.

I stedet for lever, spæk, og kartofler kan du anvende en 500 g pakke frossen leverpostejblanding. Med en sammensætning på 60% lever og 40% spæk vil det dog give en betydelig federe leverpostej med en fedtenergi procent på 53%.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/frokost/frok106.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.