nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Portvinspaté

125 g kyllingeinderfilet
50 g valnødder
¾ dl hvid portvin

125 g kalvelever
225 g hakket kalve- og svinekød
1 løg
1½ dl kaffefløde
½ tsk salt
½ tsk timian
½ tsk merian

3 skiver bacon

Brød
Syltede agurker

Kyllingeinderfileterne skæres i tynde strimler, kommes i en skål med portvin og groft hakkede valnødder og trækker 2 timer i køleskabet. De tages så op af marinaden, valnødderne skrabes ned i marinaden, og kyllingeinderfileterne stilles tilbage i køleskabet til farsen skal fyldes i formen.

Lever udskåret i små terninger røres til fars med kødet, fint hakket løg, fløde, salt, timian, merian, marinade og valnødder. Farsen stilles i køleskabet i 1 time.

Farsen kommes så en 0,9 liters engangs aluform, lagvis med kyllingeinderfileterne. Baconskiverne halveres og kommes over, hvorefter låg lægges på formen og den stilles i ovnen ved 200° i ca. 60 minutter.

Formen stilles i køleskabet til den næste dag.

Serveres med brød og syltede agurker eller cornichoner.

alt xfrokost
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.824 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 24 g 23%
Kulhydrat 43 g 40%
Fedt 16 g 34%
Alkohol 2 g 3%

Opskriften giver 6 portioner.

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Vær opmærksom på, at tilberedningen af denne ret skal påbegyndes dagen før.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/frokost/frok107.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.