nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Æbleflæsk

4-6 skiver stegeflæsk

300 g æbler
1 spsk flydende margarine
1 knsp timian
1 knsp salt
1 knsp sukker

1½ skive rugbrød

Flæskeskiverne kan steges på en pande eller i ovnen. I begge tilfælde skal de først aftørres og drysses med salt og efter tilberedningen lægges til afdrypning på et stykke fedtsugende papir i nogle minutter.

Ved pandestegning lægges flæskeskiverne på panden og steges i 15 minutter ved middel varme, hvorefter de vendes og steger videre 10-15 minutter. Overskydende fedt hældes af panden når flæskeskiverne vendes.

Ved ovnstegning lægges flæskeskiverne på risten i en mindre bradepande. Lidt vand hældes i bunden af bradepanden, som derefter stilles i en kold ovn på øverste ribbe. Ovnen tændes på 225° og flæskeskiverne steges i 20 minutter, hvorefter de vendes og steges yderligere 15-20 minutter, til de er sprøde.

Æbler med skræl skæres i meget tynde både og steges på en pande i margarine under hyppig vending i 7-8 minutter, hvorefter de drysses med timian og smages til med lidt salt og sukker.

Serveres med rugbrød.

tra xfrokost
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.653 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 27 g 28%
Kulhydrat 36 g 37%
Fedt 15 g 35%
Alkohol 0 g 0%

Opskriften giver 2 portioner.

I energiberegningen er det antaget, at det afsmeltede fedt udgør en fjerdedel af flæskets vægt før stegning.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/frokost/frok113.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.