nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Frikadeller med appelsinrødkål

1 stor appelsin

½ spsk flydende margarine
150 g rødkål
2 tsk hvidvinseddike
¼-½ tsk salt
1½ spsk ahornsirup

150 g hakket svinekød
½ tsk salt
1 knsp peber
1 knsp reven muskatnød
¼ løg
2 spsk hvedemel
1 bg past. helæg
½ dl kaffefløde

2 tsk flydende margarine

2 skiver rugbrød

Appelsinen deles på tværs og kødet skæres ud som ved en grapefrugt. Saften presses derefter ud af de to appelsin halvdele, der skal bruges ¾ dl. Suppler eventuelt med lidt appelsinjuice eller vand, hvis der ikke er nok saft.

Margarine varmes i en gryde. Snittet rødkål og eddike tilsættes, og kålen koges 5 minutter med hyppig omrøring. Appelsinstykker og saft kommes så i gryden og blandes godt med kålen, som derefter koges under låg i 45 minutter, med grundig omrøring et par gange i løbet af kogetiden. Tilsmages med salt og ahornsirup når kålen er færdigkogt.

Kødet røres til en fast fars med salt, peber, muskatnød, revet løg, æg, mel og kaffefløde. Farsen stilles i køleskabet 30 minutter inden den formes til frikadeller, som steges i margarine ved jævn varme i 4-5 minutter på hver side.

tra xfrokost
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.120 kJ Rød smiley
Gul smiley
Protein 26 g 21%
Kulhydrat 58 g 46%
Fedt 18 g 33%
Alkohol 0 g 0%

Opskriften giver 2 portioner.

Energiberegningen er for rugbrød uden fedtstof.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/frokost/frok116.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.