nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Ribbenssteg med rødkål

600 g ribbenssteg
2 tsk groft salt
3 laurbærblade

600 g rødkål
1½ spsk flydende margarine
2 spsk rødvinseddike
1½ dl ribssaft
150 g æble
1 spsk sukker

4 skiver rugbrød

Sværen ridses med en halv centimeters mellemrum, helt ned til kødet. Salt drysses på og gnides godt ned mellem sværene. Laurbærblade brækkes i halve og stikkes ned mellem sværene, hvorefter stegen stilles på risten i en lille bradepande. Overfladen skal være så plan som muligt, sammenkrøllet folie kan eventuelt lægges under stegen. Vand hældes i bunden af bradepanden, som derefter stilles i en kold ovn. Temperaturen sættes på 200°, og ribbensstegen steges i 75 minutter, hvorefter temperaturen hæves til 225° i 8-12 minutter til sværen er sprød. Stegen tages så ud af ovnen og hviler 20 minutter inden den skæres i skiver.

Hvis nødvendigt efterfyldes med vand i løbet af stegetiden, så der altid er vand i bunden af bradepanden. Stegen må ikke tildækkes når den hviler.

Margarine varmes i en gryde. Snittet rødkål og eddike tilsættes, og kålen koges ved svag varme under hyppig omrøring i 15 minutter. Æble skrælles, skæres i tynde både, og kommes i gryden sammen med ribssaft og sukker. Kålen koges yderligere 45 minutter, hvorunder den omrøres grundigt et par gange. Tilsmages med salt og sukker når kålen er færdigkogt.

tra xfrokost kogt rødkål
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.035 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 32 g 19%
Kulhydrat 58 g 33%
Fedt 37 g 48%
Alkohol 0 g 0%

Opskriften giver 4 portioner.

Energiberegningen er for ribbenssteg skåret af kogestykket. I beregningen er der ikke taget hensyn til at fedt, som afsmelter under tilberedningen, kasseres. Den faktiske fedtenergi procent vil derfor være lavere.

Energiberegningen er for rugbrød uden fedtstof.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/frokost/frok118.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.