nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Farsbrød med barbecuesauce

250 g hakket oksekød
¼ løg
¼ grøn peberfrugt
2 spsk rasp
½ dl oksebouillon
1 bg past. helæg
¼ tsk merian
1 spsk hakket persille
½ dl barbecuesauce

400 g kartofler
1 spsk flydende margarine

1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
250 g cherrytomater
1 knsp basilikum
1-1½ tsk balsamicoeddike

Kødet røres til fars med hakket løg, peberfrugt i små terninger, rasp, bouillon, æg, merian, persille, salt og peber. Farsen kommes i en smurt 0,9 liters engangs aluform, barbecuesauce fordeles over, og formen stilles i ovnen i 30 minutter ved 200° i 30 minutter.

Kartoflerne skrælles, skæres i 1 cm terninger og brunes i margarine et par minutter ved god varme, inden de steges videre i 20-25 minutter til de er møre. Kartoflerne omrøres et par gange under stegningen og drysses med salt når de er færdige.

Hakket skalotteløg og hvidøg svitses i olivenolie et par minutter. Cherrytomater halveres, tilsættes, og koges under låg ved svag varme i 20 minutter, hvorefter de smages til med basilikum, eddike, salt og peber.

brd xhakket råstegte kartofler krydrede cherrytomater
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.622 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 36 g 24%
Kulhydrat 62 g 41%
Fedt 25 g 37%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak101.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.