nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Chili con carne

1 løg
½ fed hvidløg
1-2 gulerødder
2 tsk olivenolie
250 g hakket oksekød
1 dåse hele tomater
½ tsk oregano
½-1 grøn peberfrugt

1 dåse røde bønner á 240 g netto
½-1 chili
¼ tsk rødvinseddike

2 stk brød

Hakket løg, hvidløg og gulerod i små terninger svitses i olivenolie i en gryde. Kødet tilsættes og brunes under omrøring til det har delt sig. Dåsetomater skåret i mindre stykker tilsættes sammen med halvdelen af væden og oregano, hvorefter retten koges under låg i 30 minutter. Peberfrugt i store terninger koges med de sidste 5 minutter.

Væden hældes fra de røde bønner, hvorefter de skylles med koldt vand og tilsættes sammen med fint hakket chili. Retten varmes igennem og smages til med salt, peber og eddike.

Serveres med brød.

gry xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.802 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 44 g 27%
Kulhydrat 75 g 46%
Fedt 20 g 27%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Retten kan tilsmages med Tabasco i stedet for hakket chili.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak102.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.