nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Farsbrød med salattern

2 spsk ris
1 dl vand
1 knsp salt
200 g hakket kalve- og svinekød
1 bg past. helæg
2 spsk mælk

½ løg
½ fed hvidløg
1 spsk hakket persille
50 g salattern

400 g kartofler
2 tsk olivenolie

2½ dl yoghurt naturel
¼ agurk
½ fed hvidløg
½ tsk sukker
¼ tsk salt

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter inden de røres til fars med kød, æg og mælk, salt og peber.

Løg og hvidløg hakkes fint og blandes med hakket persille. Salattern smuldres heri.

En 0,9 liters engangs aluform smøres og fars og fyld kommes lagvis i, hvorefter formen stilles i ovnen ved 200° i 40 minutter.

Kartofler med skræl vaskes grundigt og skæres i både som vendes i olivenolie i en skål. Kartoflerne fordeles så i et smurt ovnfast fad med skrællen nedad og drysses med salt, hvorefter fadet stilles i ovnen ved 200° i 45 minutter.

Yoghurt naturel afdryppes i et kaffefilter i et par timer. Agurken rives groft, væden knuges fra i hånden, og den revne agurk blandes med yoghurten i en skål. Presset hvidløg, sukker og salt tilsættes og tzatzikien trækker mindst 30 minutter.

brd xhakket ovnstegte kartoffelsnitter tzatziki
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.534 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 38 g 26%
Kulhydrat 58 g 39%
Fedt 29 g 35%
Alkohol 0 g 0%

I stedet for at afdryppe 2½ dl yoghurt naturel kan tzatzikien tilberedes med 1¼ - 1½ dl græsk yoghurt 2%.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak104.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.