nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Frikadeller med stuvede grønsager

250 g hakket kalve- og svinekød
1 spsk hvedemel
1 tsk salt
½ spsk revet løg
1 bg past. helæg
¾-1 dl mælk
1 spsk flydende margarine

225 g gulerødder
2 dl mælk
¾ spsk hvedemel
75 g frosne ærter
2 spsk hakket persille

400 g kartofler

Kødet røres til en forholdsvis fast fars med mel, salt, revet løg, æg og mælk. Farsen formes til frikadeller som steges i margarine ved jævn varme i 5-6 minutter på hver side.

Gulerødderne skæres i 1 cm terninger, koges 5 minutter i vand med salt, hvorefter de afdryppes i en sigte. Mælk og mel rystes sammen i en meljævner, hældes i en gryde og koges under omrøring i 1 minut hvorefter gulerødder og ærter tilsættes og varmes igennem. Stuvningen smages til med salt og hvid peber inden den tilsættes hakket persille.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

fri xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.685 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 38 g 24%
Kulhydrat 63 g 40%
Fedt 25 g 36%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak108.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.