nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Oksekødsboller med tzatziki

2½ dl yoghurt naturel
¼ agurk
½ fed hvidløg
½ tsk sukker
¼ tsk salt

400 g kartofler
1 tsk flydende margarine
1 tsk olivenolie
¼ tsk oregano

½ dl oksebouillon
1 spsk rasp
200 g hakket oksekød
½ løg
1 bg past. helæg
1 spsk reven parmesan
½ tsk oregano
2 tsk olivenolie

8 cherrytomater
200 g icebergsalat
10 oliven med rød peber

Yoghurt naturel afdryppes i et kaffefilter i et par timer. Agurken rives groft, væden knuges fra i hånden, og den revne agurk blandes med yoghurten i en skål. Presset hvidløg, sukker og salt tilsættes og tzatzikien trækker mindst 30 minutter.

Kartoflerne skrælles, koges 15-20 minutter i vand med salt og afkøles, hvorefter de skæres i kvarte og svitses på alle sider et par minutter ved god varme i margarine og olivenolie. Drysses med salt og oregano når de er færdige.

Bouillon og rasp blandes i en skål og trækker et par minutter. Kød, hakket løg, æg, parmesan, og oregano tilsættes og røres til fars. Farsen formes til kødboller på størrelse med en valnød, som steges på en pande i olivenolie i 10 minutter.

Snittet salat blandes med halve cherrytomater og oliven i skiver

kbl xhakket tzatziki
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.574 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 34 g 22%
Kulhydrat 57 g 389%
Fedt 27 g 40%
Alkohol 0 g 0%

I stedet for at afdryppe 2½ dl yoghurt naturel kan tzatzikien tilberedes med 1¼ - 1½ dl græsk yoghurt 2%.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak110.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.