nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Gratinerede hakkebøffer med champignon

400 g kartofler

1½ skive franskbrød
1 dl mælk
½ løg

250 g hakket oksekød
1 bg past. helæg
2 tsk flydende margarine

½ fed hvidløg
1 tsk flydende margarine
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpuré
½ tsk oregano
½ tsk basilikum
1 laurbærblad

25 g reven emmentaler

125 g champignon

250 g broccoli

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Franskbrød uden skorpe smuldres og udblødes i mælken. Halvdelen af løget rives, resten hakkes fint.

Kødet røres med franskbrød og mælk, æg, revet løg, salt og peber, og formes til bøffer, som steges i margarine i 4 minutter på hver side.

Hakket løg og hvidløg svitses i margarine. Dåsetomater, tomatpuré, oregano, basilikum, og laurbærblad tilsættes og sovsen koges uden låg i 10 minutter, hvorefter laurbærbladet tages op.

Bøfferne lægges i et smurt ovnfast fad, sovsen hældes ved og emmentaler drysses på bøfferne. Gratineres i ovnen ved 250° i 8 minutter.

Champignon i skiver svitses på en tør pande, og kommes i fadet, når det er taget ud af ovnen.

Broccoli deles i mindre buketter og koges i vand med salt i 5-6 minutter.

hbk xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.229 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 52 g 27%
Kulhydrat 74 g 39%
Fedt 29 g 34%
Alkohol 0 g 0%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hakkede tomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak112.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.