nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Farsbrød med spinat og kartofler

250 g hakket kalve- og svinekød
½ tsk salt
½ dl hvedemel
½ løg
1 dl mælk
1 past. helæg

300 g små kartofler
150 g frossen hel spinat

½ spsk flydende margarine
1 spsk hvedemel
2 dl mælk
1½ tsk Dijon sennep

2-3 gulerødder
2 spsk vand
1 tsk flydende margarine
¼ tsk estragon

En fars røres af hakket kød, salt, hvedemel, revet løg, mælk og æg. Farsen kommes i en smurt 0,9 liters engangs aluform som stilles i ovnen ved 200° i 30 minutter.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt og pilles. Nye kartofler kan blot vaskes grundigt inden de koges og så anvendes med skræl. Spinaten optøs, trykkes fri for væde og hakkes groft.

Margarinen opvarmes i en gryde, mel tilsættes, og mælken piskes i lidt ad gangen til sovsen er jævn. Sennep tilsættes, sovsen smages til med salt og hvid peber, hvorefter kartofler og spinat kommes i sovsen og varmes.

Gulerødderne skæres i skiver eller stave og dampes 15 minutter i vand med margarine, salt og estragon.

brd xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.639 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 37 g 24%
Kulhydrat 63 g 40%
Fedt 25 g 36%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak113.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.