nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Bøf Lindstrøm

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

1 gul peberfrugt
3 skalotteløg
1 tsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 dl hønsebouillon
¼ dl vand
½ spsk majsstivelse
¼-½ tsk paprika

½ løg
2 skiver syltede rødbeder
2 skiver syltede agurker
250 g hakket oksekød
2 spsk rasp
1 spsk kapers
1 bg past. helæg
1 tsk flydende margarine

150 g grønne bønner

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Hakket peberfrugt og skalotteløg svitses i olivenolie i en gryde. Eddike tilsættes og koges væk, hvorefter bouillon hældes i gryden og sovsen koges uden låg 15 min. Sovsen pureres med en stavblender, eller passeres gennem en sigte, koges op og tilsættes vand udrørt med majsstivelse. Koges 1-2 minutter og smages derefter til med salt og paprika.

Løg, rødbeder og agurker hakkes fint og røres i det hakkede kød sammen med rasp, kapers, æg, salt og peber. Kødet formes så til bøffer og steges i margarine 3-4 minutter på hver side.

Bønnerne kommes i kogende vand med salt og koges 6-7 minutter for friske og 2-3 minutter for frosne bønner.

hbk xhakket kartoffelmos peberfrugtsovs
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.771 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 42 g 26%
Kulhydrat 76 g 46%
Fedt 20 g 28%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak118.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.