nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Svenske köttbullar

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

250 g hakket kalve- og svinekød
½ løg
½ dl rasp
¾ dl mælk
1 bg past. helæg
2 tsk flydende margarine

¾ dl hønsebouillon
1 spsk tomatpuré

200 g hvidkål
1 dl tyttebærsyltetøj
2 spsk hakket persille

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Kødet røres til en fast fars med fint hakket løg, rasp, mælk, æg, salt og peber. Farsen formes til små frikadeller, som steges i margarine ved jævn varme i 4-5 minutter på hver side.

Panden koges af med bouillon, og sovsen smages til med tomatpuré, salt og peber. Sovsen kan eventuelt jævnes med lidt sovsejævner, hvis den er for tynd.

Hvidkål snittes fint og blandes med tyttebærsyltetøj og hakket persille.

fri xhakket kartoffelmos hvidkål med tyttebær
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.147 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 38 g 21%
Kulhydrat 91 g 49%
Fedt 25 g 30%
Alkohol 0 g 0%

Egentlig skulle kødet formes til boller på størrelse med en valnød og steges på alle sider, men det er noget nemmere blot at stege det som små frikadeller.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak123.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.