nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Hakkebøffer med oliven-kapers sovs

1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
1 dåse hele tomater
½ dl rødvin
¼ tsk timian
¼ tsk basilikum
¼ tsk stødt rosmarin
6 oliven med rød peber
1 spsk kapers

400 g kartofler

250 g hakket oksekød
2 tsk flydende margarine

½ squash
1 tsk olivenolie
100 g frosne ærter

Løg og hvidløg hakkes og svitses i olivenolie. Det meste af væden hældes fra dåsetomaterne, de skæres i mindre stykker og tilsættes sammen med rødvin, timian, basilikum, rosmarin, salt og peber, hvorefter sovsen koges uden låg i 20 minutter. Oliven skæres i skiver og kommes i sovsen sammen med kapers når den er kogt færdig.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Kødet formes til bøffer og steges 4 minutter på hver side.

Squash skæres i 1 cm tykke skiver, drysses med salt og trækker 15-20 minutter, hvorefter skiverne aftørres, skæres i kvarte og svitses i olivenolie 6-7 minutter ved god varme. Ærterne tilsættes og varmes et øjeblik.

hbk xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.657 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 37 g 23%
Kulhydrat 58 g 37%
Fedt 26 g 37%
Alkohol 2 g 3%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak126.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.