nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Italienske frikadeller

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

1 squash
1 tsk olivenolie

250 g hakket svinekød
1 skive franskbrød
¼ dl hønsebouillon
1 bg past. helæg
1 spsk reven parmesan
½ fed hvidløg
¼ tsk stødt rosmarin
2 spsk hakket persille
2 tsk olivenolie

1 løg
1 gulerod
½ stilk blegselleri
½ dåse hakkede tomater
¼ tsk basilikum
1 tsk olivenolie

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

Squash skæres i 1 cm tykke skiver, drysses med salt og trækker 15-20 minutter, hvorefter skiverne aftørres, skæres i kvarte og svitses i olivenolie 6-7 minutter ved god varme.

Franskbrød uden skorpe smuldres og udblødes i bouillon. Kødet røres til en fast fars med brød, æg, parmesan og finthakket hvidløg. Krydres med rosmarin, hakket persille, salt og peber. Farsen formes til små frikadeller, som steges i olivenolie ved jævn varme i 4-5 minutter på hver side.

Løg hakkes, gulerod rives, blegselleri skæres i tynde skiver og grønsagerne svitses let i olivenolie. Tomater med væde og basilikum tilsættes, og sovsen koges under låg i 5 minutter inden den smages til med salt og peber.

fri xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.070 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 43 g 24%
Kulhydrat 75 g 42%
Fedt 28 g 34%
Alkohol 0 g 0%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hakkede tomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak127.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.