nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Hakkebøffer med grønsager

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

1 rødløg
½ squash
½ aubergine
½ spsk olivenolie
2 tomater
½ fed hvidløg
1 tsk Herbes de Provence
¾ dl hønsebouillon
½ spsk tomatkoncentrat

250 g hakket oksekød
2 tsk flydende margarine

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Løg og squash i halve skiver og aubergine i terninger svitses et par minutter i olivenolie i en gryde. Tomaterne skoldes, flås, skæres i både, og tilsættes sammen med hakket hvidløg, Herbes de Provence, bouillon, tomatkoncentrat, salt og peber, hvorefter grønsagernet koges under låg ved svag varme i 20 minutter.

Kødet formes til bøffer og steges 4 minutter på hver side.

hbk xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.586 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 37 g 24%
Kulhydrat 64 g 42%
Fedt 23 g 34%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak130.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.