nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Moussaka med aubergine og kartofler

300 g små kartofler

1 aubergine
2 tsk olivenolie

2 løg
½ fed hvidløg
250 g hakket oksekød
1 tsk olivenolie

1 dl tomatpuré
¼ dl vand

1 spsk majsstivelse
2 dl yoghurt naturel
1 bg past. helæg

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles, hvorefter de skæres i skiver.

Aubergine skæres i skiver, som drysses med salt og trækker i 15-20 minutter. Skiverne aftørres og steges i olivenolie 5 minutter på hver side.

Hakket løg og hvidløg svitses i olivenolie. Kødet tilsættes og svitses til det har skiftet farve.

Kartoflerne lægges i bunden af et smurt ovnfast fad, og drysses med salt. Kød og aubergine skiver fordeles ovenpå. Tomatpuré og vand røres sammen og hældes i fadet, som derefter stilles i ovnen ved 200° i 45 minutter

Majsstivelse udrøres i yoghurt, æg tilsættes og blandingen hældes i fadet, som står i ovnen yderligere 20 minutter til æggemassen er stivnet.

ovn xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.604 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 40 g 26%
Kulhydrat 58 g 38%
Fedt 25 g 36%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak132.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.