nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Spanske kødboller

250 g hakket kalve- og svinekød
½ løg
1 fed hvidløg
½ tsk salt
1 spsk hakket persille
1 bg past. helæg
1 spsk hvedemel
2 tsk flydende margarine

125 g champignon
½ løg
½ spsk mel
2 dl hønsebouillon
2 spsk tomatpuré
5 oliven med rød peber

1½ dl bulgur
2¼ dl vand
¼ tsk salt

200 g frosne ærter

Kødet røres til en fast fars med løg, hakket hvidløg, salt, persille og æg. Farsen deles i 6 portioner og formes til kødboller. De vendes i mel og brunes grundigt på alle sider i olivenolie, hvorefter de tages af panden.

Champignon i skiver og hakket løg svitses i olivenolie. Mel drysses over, bouillon og tomatpuré tilsættes under omrøring og koges et par minutter, hvorefter oliven i skiver, salt og peber tilsættes. Kødbollerne kommes så tilbage på panden og steges 15 minutter i sovsen. Kødbollerne skal vendes hyppigt, så de bliver gennemstegte.

Bulgur skylles godt, kommes i kogende vand med salt og koges 10 minutter ved svag varme.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges 1-2 minutter.

kbl xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.635 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 35 g 22%
Kulhydrat 62 g 40%
Fedt 26 g 38%
Alkohol 0 g 0%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak134.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.