nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Krebinetter med salattern og oliven

400 g kartofler

250 g hakket kalve- og svinekød
1 bg past. helæg
¾ dl rasp
2 tsk flydende margarine
25 g salattern
5 oliven med rød peber
¼ tsk basilikum

1-2 skalotteløg
1 tsk olivenolie
1 tsk rødvinseddike
2½ dl vand
1½ spsk kalvefond
1½ spsk hvedemel
½ dl vand

250 g broccoli

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Kødet formes til krebinetter, vendes i æg og rasp, og steges i margarine ved forholdsvis svag varme i 5 minutter på hver side. Krydres med salt og peber og drysses med en blanding af smuldrede salattern, hakkede oliven og basilikum.

Fint hakket skalotteløg svitses nogle minutter i olivenolie i en gryde. Eddike tilsættes og koges ind, hvorefter vand hældes i gryden og bringes i kog. Kalvefond tilsættes, mel rystes sammen med vand og hældes i, hvorefter sovsen koges 5 minutter inden den smages til med salt og peber, sies og tilsættes et par dråber kulør.

Broccoli deles i mindre buketter og koges i vand med salt i 5-6 minutter.

hbk xhakket brun sovs
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.974 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 39 g 22%
Kulhydrat 67 g 39%
Fedt 31 g 39%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak136.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.